Samuelsson_malmoborgars blogg

Ingen matte inom fysik?

Hej alla läsare jag vet att det var en tid sedan jag senast hörde av sig med i och med att jag inte läser matte som ätt ämne längre, i kombination med att jag avhandlat de ämnen utanför skolmatten som jag känner till och kan, har det succesivt blivit allt svårare att hitta insiration och möjligheten att skriva intetressanta, matnyttiga och

Prov på gammal matematik!

Hej bloggen!

Efter Kvantitativa delar på HP

Igår (31/3) skrev jag som jag tidigare berättat om högskoleprovet i Malmö. Provet är uppdelat i fyra delar 2 är verbala (språkkunskaper) och 2 är kvantitiva (matematikkunskaper). Var del är 55 min, alltså utgör matte totalt hälften, eller knappt två timmar av den totala provtiden.

Högskoleprovet

Jag ska göra högskoleprovet nu på lördag (31/1) och med anledning av detta har jag så smått börjat kika på förra årets prov. Provet består av två delar en verbal och en kvantitativ del, och som ni säkert förstår är det den kvantitiativa delen jag kommer diskutera här.

Resultat från slutprov

Vi har precis fått tillbaka resultatet från vårt nationella prov i matematik E, och jag kan med glädje säga att det gick hela vägen i hamn, även den här gången. MVG på både slutprov och i kursbetyg, vilket känns otroligt bra.

Matematisk natthumor

Här kommer ett kort matematiskt skämt som jag såg flaxerande på internet och som fick mig att spricka upp såhär på kvällvisten och som jag tyckte var värt att dela med mig av till alla er läsare!

I väntan på resultat..

Eftersom jag inte har läst någon matte den senaste veckan har jag inget att skriva om just nu, men ska försöka få in mer "matmyttigheter" i framtiden.

Slutrepetition av Matematik E

Som ni säkert förstår sitter jag och högrepeterar inför E kursens slutprov, samt att jag har väldigt mycket annat att göra, därför blir dagens inlägg bara en kort lösning från en av de uppgifter jag fann lite klurig när jag satt med gamla provbanksprov!

Volym av roterande kroppar

Hej alla läsare, jag sitter för tillfället fullt upptagen med att repetera detavslutande kapitlet i E-kursen vilket handlar om berkäningar på volymen av roterande kroppar ( Den allmäna Volymsatsen). Då jag känner att det är detta avsnitt jag har sämst koll på tyckte jag det verkade lämligt att bärja med  det!

Slutprov

Hej alla läsare!