Bloggar

Antagningsbesked

Idag dök ett kuvert ner i min brevlåda - antagningsbesked för Öppen ingång 2012.

Visioner

Det är snart semester; jag jobbar sista dagen imorgon. Vad har jag för visioner inför nästa läsår, och inför framtiden över huvud taget?

Inrapportering

Om man räknar lite på ett ungefär så har jag haft sommarlov i över en och en halv vecka nu. Men mentalt har det väl varit sommarlov i cirka 4 dagar. Det beror främst på att det sista resultatet blev inrapporterat för just 4 dagar sen och nu kan jag äntligen säga att jag officiellt har sommarlov.

Valfrihet och flexibilitet

 ”Valfrihet” har ju varit ett honnörsord under de senaste decennierna. Det låter bra, men jag funderar ofta på både i vad mån den omtalade valfriheten verkligen existerar och vad den (i de fall den existerar) kostar.

Nivågruppering?

Juni, undervisningen har slutat, tentorna ska strax gå, och man funderar inför nästa läsår. Vi har många idéer, en del som väl kommer att förverkligas och en del som är mer på spån-stadiet.

Kunskapsorganisation

Ibland tror jag att jag borde ta och läsa lite mer teoretisk didaktik, för det är en del saker som jag känner att jag inte riktigt förstår, och hittar man rätt text skulle den kanske kasta lite ljus över frågorna.

Tentaperiod

Jag får be om ursäkt för att jag inte hunnit blogga på ett tag. Eftersom sommaren (med en liten hänvisning till vädret) närmar sig med solsteg så betyder det att mina studier går in i den sista tentaperioden för denna termin.

Teknik

Terminsslutet närmar sig, och ihop med det schemaläggningen för nästa läsår. Den baseras på antal sökande till utbildningarna, och det får en att tänka på utbildning i största allmänhet.

Garanti

Jag läser för tillfället en mindre kurs i mekanik. En sak som jag tycker är lysande med den kursen är hur examinationen av kursen sker vid. Likt de matematikkurser jag läst tidigare finns möjlighet att skriva kontrollskrivningar under kursens gång, som då ersätter en del av den slutgiltiga tentamen.

Presentation

Jag har just rättat en hög inlämningsuppgifter, och till min förtjusning inte behövt skriva några kommentarer om utförandet på dem.

Prenumerera på innehåll