Nationella möten mellan gymnasielärare och högskolelärare

Nationellt möte i Stockholm måndagen den 18 november 2013 mellan gymnasielärare och högskolelärare

Nationella möten mellan gymnasielärare och högskolelärare

Nationellt möte i Stockholm 12 november 2012 mellan gymnasielärare och högskolelärare

Antagningsbesked

Idag dök ett kuvert ner i min brevlåda - antagningsbesked för Öppen ingång 2012.

Visioner

Det är snart semester; jag jobbar sista dagen imorgon. Vad har jag för visioner inför nästa läsår, och inför framtiden över huvud taget?

Inrapportering

Om man räknar lite på ett ungefär så har jag haft sommarlov i över en och en halv vecka nu. Men mentalt har det väl varit sommarlov i cirka 4 dagar. Det beror främst på att det sista resultatet blev inrapporterat för just 4 dagar sen och nu kan jag äntligen säga att jag officiellt har sommarlov.

Valfrihet och flexibilitet

”Valfrihet” har ju varit ett honnörsord under de senaste decennierna. Det låter bra, men jag funderar ofta på både i vad mån den omtalade valfriheten verkligen existerar och vad den (i de fall den existerar) kostar.

Nationellt möte i Göteborg 2 maj 2012 mellan gymnasielärare och högskolelärare

Nationellt möte i Göteborg 2 maj 2012 mellan gymnasielärare och högskolelärare

Nivågruppering?

Juni, undervisningen har slutat, tentorna ska strax gå, och man funderar inför nästa läsår. Vi har många idéer, en del som väl kommer att förverkligas och en del som är mer på spån-stadiet.

Kunskapsorganisation

Ibland tror jag att jag borde ta och läsa lite mer teoretisk didaktik, för det är en del saker som jag känner att jag inte riktigt förstår, och hittar man rätt text skulle den kanske kasta lite ljus över frågorna.

Prenumerera på innehåll