Hej alla läsare! 

Jag hade tänkt skrive ett kort inlägg om vad jag jobbar med för tillfället. Under den gågna veckan har jag varit alltför upptagen med att ha sportlov för att ha haft möjlighet att ägna några större ansträningar och försök till att räkna mattematik. Men som väl känt flyger dagarna lätt förbi i ett rasande tempo. 

När jag sedan slår upp min kalender ser jag att det inte är mer än 2,5 veckor kvar tills det att det är dags för  mig att sätta mig i klassrummet och skriva mitt MaE slutprov. Således är det dags för mig att ta mig själv i kragen och börja repetera inför det stundande slutprovet. 

En sak jag, av bitter erfarenhet, lärt mig är viktigt när man ska läsa inför någon form av större prov är, oavsett område eller inriktning, att planera! Lägg upp ett ordentligt schema där du dag för dag sätter upp mål på vad du behöver göra för att bli klar med det du behöver läsa i tid. GLÖM INTE att göra dessa mål realistiska, om du sätter upp något helt vansinnigt som att räkna matte 4 timmar per dag tre veckor i rad kommer du med ALL SÄKEHET ge upp och inte klara det. Risken är då bara större att du känner dig så överarmad av uppgiften att du istället inte gör något överhuvudtaget. Tänk därför igenom din planering noga och fila lite över hur många tal du faktiskt kan se dig själv göra VARJE dag, vare sig du är trött, uttråkad, vill se något bra på tv, eller ägna dig åt någon annan aktivitet!  

Det var det jag hade att berätta om i dagens inlägg, nu ska jag ta fram matteboken för att få en överbklick öch förhoppningsvis, lägga upp en framgångsrik planering själv!  

 

Ha det så bra kära läsare!