Resultat från slutprov

Vi har precis fått tillbaka resultatet från vårt nationella prov i matematik E, och jag kan med glädje säga att det gick hela vägen i hamn, även den här gången. MVG på både slutprov och i kursbetyg, vilket känns otroligt bra. Visserligen var mina marginaler inte fantastiska, speciellt inte gällande VG-poängen men så är det ignet jag grämer mig över heller, jag är bara glad att jag klarade det. 

 

Gymnasiet är snart slut, det har inneburit mycket slit och plugg, men även glädje och återgäldning i form av kunskap. Från att börja på Ma A för cirka tre år sedan har jag nu arbetat mig igen hela alfabetets början och äntligen avslutat den sista gymnasiematten med fullt betyg i samtliga kurser. Det har krävt sin insats att kämpa sig igenom alla kurser och jag kan lova att jag spenderat många timmar framför min grafräknare, inskrivandes de mest underliga funktioner, bara för att få fram en ännu konstigare graf. Jag har dessutom jobbat mig igenom nästan exakt ett rutat kollegieblock per kurs, att fem terminer i rad skriva ner exakt 70 (+-5 sid.) dubbla sidor matte per termin till dagen precis innan slutprovet känns smått fantastisk. Dörutöver har det givit en otrolig känsla av befrielse varje gång jag skrivit sista raden på ett häfte och sedan varit fullt fokuserad på att dagen efter gå och skriva slutprovet. Och efter varje avslutad kurs har man kunnat glädja sig över att ännu ett steg mot framtiden är avklarat och därefter kunnat blicka framåt mot framtiden, framtida utmaningar. 

Som sagt har det erfodrats en signifikant arbetsinsats ta sig igenom allt detta, men jag är glad över varje dag jag suttit och tragglat mig genom uppgifterna i boken, timme efter timme, för att stundtals känna att man glider genom allt och är helt ostoppbar, stundtals känna att man inte kommer någon vart och bara vill ge upp. Men den absolut bästa känslan är bekräftelsen som kommer i efterhand, när man kämpat för något, gjort så gott man kan och tagit sig igenom det. Sedan kan det ju alltid gå fel även om man gör så gott man kan, och tro mig det har jag varit övertygad om att det gjort, upprepade gånger men turen har alltid vänt sig mot mig med ett leende. Men även om man skulle drabbas av att det någon gång inte går som man hade hoppats är det ignet att sörga över, det gäller att se på saken för vad den är och istället samla ny energi för att kunna kampa ännu hårdare inför nästa mål! 

Matematiken må vara officiellt avslutad för den här fasen i livet, men jag kommer definitivt inte sluta räkna för det! Och jag ska försöka, avsaknaden av undervisning till trots, uprätthålla liv i den här bloggen så gott jag kan. För det finns fullt av intressant matematik att skriva om överallt, vi kan hitta det i yrkeslivet, i vardagen, på internet eller till och med i en så simpel sak som våra fritidsintressen. Styrketräning på gymmet och allt kring detta innebär visserligen ingen tuff matematisk utmaning men ändå har jag aldrig avslutat ett pass eller diet utan att ha räknat genom olika vikter, repititioner, set, vilor och dagliga enrgiintag samt intag av makronutrienter (kolhydrater, fett, protein) hittills. Dessutom finns det ingenting som säger att matten är avslutad bara för att den tar slut i gymnasiet, jag har vissa planer på att läsa Civilingenjör, industriell ekonomi efter gymnasiestudeirna och då är det redan givet att jag kommer få räkna mer matte och fysik än vad jag någonsin har gjort tidigare! Men som sagt jag ska göra ett försök att fortsätta hålla min blogg så innehållsfylld och intressant som möjligt för att inte låta den självdö utan istället sprudla av matematisk verksamhet.

Jag vill avsluta dagens inlägg med att tacka alla mina läsare som följt mig genom hela den resan som gymnasiets sista matematikkurs har inneburit och dessutom önska alla er som ännu inte är färdiga med er matematik all lycka på vägen som står framför er!