Tentaperiod

Jag får be om ursäkt för att jag inte hunnit blogga på ett tag. Eftersom sommaren (med en liten hänvisning till vädret) närmar sig med solsteg så betyder det att mina studier går in i den sista tentaperioden för denna termin. Faktum är att jag hade mitt sista schemalagda tillfälle innan mina två sista tentor idag. Det ska otroligt skönt att ta sommarlov, men på något sätt känns detta ändå mycket avlägset eftersom det är två tentor "i vägen". Planerar man dåligt under dessa perioder försvinner fritiden och livet tillfälligt, tro mig - btdt*. Den första tentamen är på tisdag och då ska mekanik, mindre kurs tenteras och veckan därpå tenteras flervariabelanalys.  

Båda två tentorna handlar i princip om matematik och matematiska samband. Just mekaniken är en tillämpning av matematik. Man härleder och ställer upp lagar och samband, som kan handla om allt från kraftekvationer till energilagar för att sen använda matematiken till att lösa problemen. Om jag tittar tillbaka på året som gått så har alla kurser jag läst hittills betett sig på samma sak. Samband som löses av matematik har varit huvudproblemet i numeriska metoder, kemi, fysik, ingenjörsvetenskap och så vidare. Det märks verkligen att matematiken är den större delen av en ingenjörs liv!

Vidare om tentorna så finns egentligen inte mycket mer att säga. Hoppas på goda resultat hursomhelst, så önska mig lycka till.  

(* been there done that)