Inrapportering

Om man räknar lite på ett ungefär så har jag haft sommarlov i över en och en halv vecka nu. Men mentalt har det väl varit sommarlov i cirka 4 dagar. Det beror främst på att det sista resultatet blev inrapporterat för just 4 dagar sen och nu kan jag äntligen säga att jag officiellt har sommarlov. Det här med inrapportering av resultat kan ibland ta ganska lång tid (beroende på lärare/kurs) och många högskolestudenter menar att det egentligen inte är någon fara om ett enstaka resultat bekräftas lite senare. Det viktiga är dock att man har tillräckligt mycket poäng för att få studiemedel. För mig (och min klass) dock är inrapporteringen under just detta läsår betydligt viktigare. Eftersom jag går, eller gick, en öppen inriktning, så var det extra noga att få alla resultat noga inrapporterade i god tid inför själva urvalet till olika inriktningar. Vid urvalet spelar det mycket stor roll hur mycket poäng man tagit och i vissa fall vilka betyg man uppnått. Därifrån görs ett urval baserat på hur många som sökt ett visst program och hur många platser det vissa på respektive program. För det mesta kommer dock de flesta in på sitt förstaval. Detta urval sköts av studievägledarna på skolan och eftersom vi är runt 90 stycken studenter, hade var och en eget ansvar för att rätt resultat var inrapporterat innan sista datum. Något som i vissa fall kunde resultera i efterlysningar av vissa lärare. Det har hursomhelst gått bra till slut och nu sitter jag och inväntar urvalsprocessen och beskedet. När det sistnämnda nått mig så kan jag avslöja vilket program som jag kommer tillhöra efter sommaren!